فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:17 Issue: 2, 2011

Internal Medicine Today
Volume:17 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرزانه حسینی، خانم مریم قوام شیرازی، جمیله نوروزی صفحه 5
    زمینه و هدف
    استرپتوکوک های موتانس به خاطر قابلیت سنتز پلیمرهای خارج سلولی و تشکیل بیوفیلم از عوامل مهم ایجاد کننده ی پوسیدگی دندان در انسان هستند. هدف از این مطالعه تشکیل بیوفیلم از سویه های بالینی و استاندارد استرپتوکوکوس موتانز در شرایط آزمایشگاهی و بررسی مقاومت آن ها نسبت به عوامل ضد میکروبی می باشد.
    روش تحقیق: در این بررسی از بین سویه های استرپتوکوکوس موتانس جدا شده از پلاگ های دندانی و عفونت های دهان، سویه ای با قابلیت برتر تولید بیوفیلم جهت آزمون عوامل ضد میکروبی انتخاب گردید. بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس در میکروپلیت هایی از جنس پلی استیرن تشکیل گردید. میزان تاثیر مواد ضد میکروبی متداول مانند آنتی بیوتیک های پنی سیلین، اریترومایسین، تتراسایکلین و کلرهگزیدین در زمان های مختلف بر روی تعداد سلول های زنده بیوفیلم مورد ارزیابی قرار گرفت. MIC مواد مورد آزمون برای سلول های پلانکتونیک استرپتوکوکوس موتانس تعیین گردید.
    یافته ها
    بیشترین اثر باکتریوسایدی بعد از 5 دقیقه تیمار بیوفیلم در مورد کلرهگزیدین 2/0 درصد با MIC mg/ml 09/0 و کمترین تاثیر در مورد تتراسایکلین با MIC mg/ml 3/0 مشاهده گردید. نسبت جذب نوری بیوفیلم سویه ی بالینی به OD بیوفیلم حاوی بیوساید در همان سویه (ODr) نشان داد که ضخامت بیوفیلم تشکیل یافته در حضور مواد میکروبی مؤثرتر در پایین ترین حد خود قرار دارد. کاهش پایدار در تعداد سلول های زنده بیوفیلم در تیمارهای اریترومایسین و پنی سیلین مشخص بوده است.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که برای ریشه کن کردن سلول های زنده بیوفیلم به غلظتی بیش از MIC 5 مواد ضد میکروبی لازم است.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس، بیوفیلم، عوامل ضد میکروبی، موتانس
  • حمید اراضی، عباس اسدی، کاکو حسینی، خالد محمدزاده سلامت، خالد پیری کرد صفحه 14
    زمینه و هدف
    خواب یک فرآیند مهم فیزیولوژیک است که اثرات عمیقی بر سلامت روحی و جسمی افراد می گذارد. با توجه به تاثیر خواب بر عملکرد ذهنی و جسمی افراد، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات 30 ساعت بی خوابی بر زمان عکس العمل، هماهنگی عصبی- عضلانی و ظرفیت هوازی دانشجویان غیر ورزشکار بود.
    روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و از طرح پیش آزمون پس آزمون استفاده شد. 18 دانشجوی پسر سالم غیر ورزشکار دانشگاه گیلان (سن= 2 ± 21 سال، قد=50/6 ± 6/174 سانتی متر، وزن=50/5±50/71 کیلوگرم، درصد چربی بدن=5 ± 13) به طور تصادفی انتخاب شده و در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها 7 روز قبل از زمان بی خوابی و بعد از 8 ساعت خواب کامل، آزمون های زمان عکس العمل با استفاده از دستگاه سنجش زمان واکنش، هماهنگی عصبی- عضلانی با استفاده از پرتاب دارت و هم چنین ظرفیت هوازی با دوی 800 و 1500 متر را اجرا کردند. یک هفته پس از آن و بعد از طی 30 ساعت بی خوابی (از ساعت 6 صبح تا ساعت 12 ظهر روز بعد)، مجددا آزمون ها انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS و آزمون t همبسته استفاده شد.
    یافته ها
    بی خوابی بر زمان عکس العمل هر دو دست چپ و راست تاثیر معنی داری داشت (05/0> p). همچنین، امتیاز پرتاب دارت آزمودنی ها متعاقب 30 ساعت بی خوابی به طور معنی داری کاهش یافت (05/0> p). بی خوابی رکوردهای دوی 800 و 1500 متر را در مرحله ی پس آزمون به طور معناداری افزایش داد (05/0> p).
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که 30 ساعت بی خوابی می تواند باعث کاهش اجرای بدنی و کاهلی گردد. بنابراین، ورزشکاران و غیر ورزشکاران بایستی خواب کافی شبانه جهت جلوگیری از افت اجرا در فعالیت هایی که نیازمند دقت، هماهنگی و توجه ویژه ای هستند، داشته باشند.
    کلیدواژگان: بدنی، بی خوابی، زمان عکس العمل، هماهنگی عصبی، عضلانی
  • ساره کشاورزی، نجف زارع صفحه 22
    زمینه و هدف
    در تحلیل آماری برای تعیین عامل های خطر فشارخون، معمولا از نسبت شانس حاصل از رگرسیون لجستیک استفاده می کنند که به دلیل تعیین مرز برای فشارخون کارآیی و دقت تحلیل را کاهش می دهد. این کار را با استفاده از نسبت شان س (OR) حاصل از ضرایب رگرسیون با دقت بیشتر می توان انجام داد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی عوامل خطر پرفشاری خون سیستولیک و دیاستولیک در شهر شیراز با استفاده از نسبت شانس حاصل از دو روش رگرسیون خطی و رگرسیون لجستیک و مقایسه ی این دو روش می باشد.
    روش تحقیق: در یک مطالعه ی مقطعی در سال 1384، تعداد 3997 نفر از نوجوانان و بزرگسالان شهر شیراز با استفاده از نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ارتباط فشار خون با متغیرهای مستقل سن، جنسیت و شاخص توده ی بدنی توسط شاخص نسبت شانس به دو روش رگرسیون لجستیک و رگرسیون خطی (بدون مرز بندی) بررسی و نتایج مقایسه شد. تحلیل با نرم افزارهای SPSS 13 و S-PLUS 2000 انجام شد.
    یافته ها
    در این بررسی دامنه ی سنی افراد مورد مطالعه 18 تا 99 سال و میزان شیوع پر فشاری خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب 8/10 و 4/7 درصد به دست آمد. در هر دو روش، متغیرهای مستقل جنسیت، سن و شاخص توده ی بدنی با افزایش خطر پر فشاری خون سیستولیک و دیاستولیک رابطه ی معنی داری نشان داد. دقت روش رگرسیون در برآورد OR بیشتر از روش رگرسیون لجستیک و فاصله ی اطمینان آن نیز نسبت به روش لجستیک کوتاه تر بود.
    نتیجه گیری
    نسبت شانس حاصل از مدل رگرسیون به دلیل مزایایی که دارد می تواند جهت تحلیل عوامل مؤثر بر متغیرهای پاسخی نظیر فشار خون که نقاط مرزی مشخصی ندارند، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رگرسیون خطی، رگرسیون لجستیک، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، نسبت شانس
  • نگار کورش فرد، محمدحسین علیزاده، صدیقه کهریزی صفحه 29
    زمینه و هدف
    حس عمقی مفاصل اندام تحتانی نقش قابل توجهی در پیشگیری از آسیب های حاد، مزمن و بیماری تخریبی مفاصل ایفا می کند. گفته می شود افراد دارای سندرم درد پتلافمورال (PFPS)، دارای اختلال حس عمقی مفصل زانو هستند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تیپینگ پتلا بر حس عمقی مفصل زانو در فوتسالیست های زن مبتلا به PFPS بوده است.
    روش تحقیق: این تحقیق به روش نیمه تجربی انجام شد و تعداد 30 زن ورزشکار نخبه با میانگین سنی 37/2 ± 22 سال در آن شرکت کردند که نیمی از افراد مبتلا به PFPS بودند. خطای مطلق بازسازی زاویه ای فعال در زوایای ◦ 30 و ◦ 60 به صورت اندازه گیری قبل و بعد، توسط دستگاه الکتروگونیامتر محاسبه شد. داده ها بر اساس تقسیم بندی افراد به گروه مبتلا و غیر مبتلا و یک بار براساس گروه با حس عمقی خوب (انحراف از زاویه ی هدف > ◦ 5، تعداد=9) و ضعیف (انحراف از زاویه ی هدف ≤◦ 5، تعداد=21) توسط آزمون آماری تی زوجی مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، تیپینگ باعث بهبود حس عمقی در زاویه ی ◦ 30 در هر دو گروه افراد مبتلا (01/0= p) و کنترل (03/0= p)، شده است. اگرچه در تقسیم بندی افراد به دو گروه با حس عمقی خوب و ضعیف، تیپینگ توانسته بود حس عمقی افراد در گروه ضعیف را در زاویه ی 30 درجه، بهبود دهد (01/0= p)، ولی در گروه با حس عمقی خوب باعث کاهش حس عمقی شده بود (04/0= p).
    نتیجه گیری
    تیپینگ پتلا صرفه نظر از ابتلا به PFPS توانسته است حس عمقی را در فوتسالیست های زن ارتقا دهد. همچنین نشان می دهد، در افراد با حس عمقی ضعیف ممکن است تیپینگ کمک کننده باشد و حس عمقی مفصل زانو را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: الکتروگونیامتر، تیپینگ، حس عمقی زانو، سندرم پتلافمورال، فوتسال
  • حسین عجم زیبد، مجتبی کیان مهر، عباسعلی عباس نژاد، آرش حمزه ای، علیرضا مسلم، جلیل مشاری، محمدحسن مینوییان حقیقی، رضا احمدی صفحه 40
    زمینه و هدف
    بهبود کیفیت آموزش هر دانشگاه وابسته به بهبود کیفیت گروه های آموزشی آن است. بنابراین ارزیابی درونی گروه های آموزشی گامی مؤثر در رشد کیفی نظام آموزش عالی خواهد بود. لذا این مطالعه به منظور ارزیابی درونی گروه علوم پایه ی پزشکی یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تیپ 3 در سال 1389 انجام شده است.
    روش تحقیق: این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی و جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیات علمی گروه علوم پایه ی پزشکی، مستندات و منابع بود. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد که در تکمیل آن از مصاحبه، مشاهده و بررسی اسناد نیز استفاده گردید و با به کارگیری روش های آمار توصیفی در قالب جداول توزیع فراوانی و شاخص های تمایل مرکزی و پراکندگی، تفسیر و استنتاج صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی نشان داد که بجز عامل پایان نامه ها، فرصت های مطالعاتی و سمینارها که در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، سایر عوامل شش گانه ی مورد مطالعه در حد مطلوب قرار دارند. به طوری که بیشترین امتیاز مربوط به عامل رسالت، اهداف و جایگاه سازمانی (3 از 3) و کمترین امتیاز متعلق به عامل پایان نامه ها، فرصت های مطالعاتی و سمینارها (66/1 از 3) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت ارزیابی درونی، گروه آموزشی باید جهت حفظ و ارتقای عامل هایی که وضعیت مطلوبی دارد، تلاش نموده و برای بهبود عواملی که نامطلوب بوده برنامه ریزی نماید. مسؤولین دانشگاه نیز باید شرایط و منابع لازم را برای بهبود وضعیت موجود و دستیابی به بالاترین حد مطلوب فراهم آورند.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، گروه آموزشی علوم پایه ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تیپ 3
  • وحید نجاتی، قیصر ملکی، جواد صالحی صفحه 49
    زمینه و هدف
    کلامی کردن تفکر، بیان فرآیند تفکر و راهبردهای مورد استفاده به صورت شفاهی می باشد. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین اثر کلامی کردن تفکر بر عملکرد حل مساله می باشد.
    روش تحقیق: در پژوهش حاضر در قالب یک طرح آزمایشی، 50 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه زنجان (18 دختر و 32 پسر) که دارای میانگین سنی 48/22 سال بودند، با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی در دو گروه تفکر کلامی و تفکر بدون صدا جای داده شدند. برای اندازه گیری عملکرد حل مساله از مساله ی کشیش ها و آدم خوارها استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفکر کلامی باعث کاهش زمان حل مساله، کاهش تعداد حرکات مجاز و غیرمجاز می شود (در همه موارد 05/0 p<).
    نتیجه گیری
    بیان شفاهی راهبردهای حل مساله می تواند خطا را کم کرده و سرعت حل مساله را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تفکر، حل مساله، کلامی کردن تفکر
  • حسن توزنده جانی، جهانشیر توکلی زاده*، زهرا لگزیان صفحه 56
    زمینه و هدف

    شیوه های فرزندپروری به عنوان یکی از وظایف اساسی والدین نقش مهمی در دوره های بعدی زندگی فرزندان دارد. این تحقیق با هدف تعیین اثربخشی شیوه های فرزندپروری بر خودکارآمدی و سلامت روانی دانشجویان علوم انسانی دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در سال تحصیلی88-1387 انجام گرفته است.
    روش تحقیق: این پژوهش توصیفی- تحلیلی بر روی 210 دانشجو (105 دختر و 105 پسر) از بین 3757 دانشجوی رشته های علوم انسانی که به شیوه ی نمونه گیری طبقه ای تصادفی دو مرحله ای انتخاب شدند انجام گرفت. نمونه ی پژوهش با سه پرسشنامه ی شیوه های فرزندپروری(تکمیل شده توسط والدین)، خودکارآمدی و سلامت عمومی آزمون شدند و داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس یک عاملی و دو عاملی (F) و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته

    نتایج تحقیق نشان داد شیوه های فرزندپروری والدین بر خودکارآمدی دانشجویان تاثیر معنی داری داشته (0064/0= p) و در این میان شیوه ی فرزندپروری مقتدرانه نسبت به شیوه ی سهل گیرانه (001/0= p) و شیوه ی مستبدانه (01/0= p) بر افزایش خودکارآمدی تاثیر معنی داری داشته است. همچنین شیوه های فرزندپروری بر سلامت روان نیز تاثیر معنی داری داشت (027/0 = p) و تاثیر شیوه های فرزندپروری بر سلامت روانی متفاوت بوده است. به طوری که شیوه ی فرزندپروری مقتدرانه نسبت به شیوه ی مستبدانه (0078/0= p) و شیوه ی سهل گیرانه نسبت به شیوه ی مستبدانه (018/0= p) بر سلامت روان دانشجویان تاثیر معنی داری گذاشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر شیوه های فرزندپروری بر خودکارآمدی و سلامت روانی که اهمیت ویژه ای در دانشجویان دارد، آموزش این شیوه ها برای والدین در سطوح مختلف توصیه می شود.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، دانشجویان، سلامت روان، شیوه های فرزندپروری
  • عباس حیدری، الهه سادات ضیایی *، سعید ابراهیم زاده صفحه 65
    زمینه و هدف

    علی رغم پیشرفت های حاصل شده در زمینه ی درمان بیماری های قلبی، هنوز میزان بستری مجدد این گروه از بیماران نسبتا بالا می باشد و به عنوان یک مشکل عمده ی سلامتی مطرح است. گرچه برخی مطالعات در خارج از کشور این موضوع را در مورد بعضی از انواع بیماری های قلبی مورد بررسی قرار داده اند، اما این مهم در کشور ایران آن چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی بستری مجدد و عوامل مرتبط با آن در بیماری های قلبی انجام گرفته است.
    روش تحقیق : در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، 600 بیمار قلبی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های مشخصات فردی و بیماری، تبعیت از رژیم درمانی و رویداد استرس زای اخیر بود که روایی و پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. دو گروه بیماران قلبی بستری اول و بستری مجدد از نظر عوامل فردی و بیماری مورد مقایسه قرار گرفتند. همچنین عوامل اصلی و منجر به بستری مجدد نیز در بین بیماران بستری مجدد بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، مجذور کای و من ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    میزان بستری مجدد بیماران قلبی 57 درصد و بیشترین فراوانی مربوط به بیماران مبتلا به بیماری های دریچه ای و نارسایی قلبی بوده است (001/0 p<). بر اساس یافته های مطالعه، بروز رویداد استرس زا، عدم تبعیت از رژیم دارویی، غذایی و الگوی فعالیت از عوامل عمده ی مرتبط با بستری مجدد بیماران قلبی می باشد. از نظر متغیرهای زمینه ای نیز، متغیرهایی نظیر جنس (043/0= p)، سن (015/0= p)، تحصیلات (004/0= p)، محل سکونت (014/0= p) و وجود بیماری همراه (010/0= p) با بستری مجدد در ارتباط می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد برخی مشخصات فردی و بیماری با بستری مجدد در ارتباط هستند. در رتبه ی اول استرس و بعد از آن عدم رعایت رژیم درمانی منجر به بستری مجدد بیماران قلبی شده است. با وجود این موضوع که درصد بالایی از بیماران به علت بروز رویداد استرس زا در بیمارستان بستری شده اند، به نظر می رسد ارائه ی راهکارهای مقابله با استرس و تبعیت از رژیم درمانی توصیه شده در بیماران قلبی باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بستری مجدد، بیماری های قلبی، فراوانی، عوامل مرتبط با بستری مجدد
  • سید غلام رضا مرتضوی مقدم، زهره خزاعی صفحه 72
    هموتوراکس پدیده ای است که در آن مقادیر قابل توجهی خون در فضای پلور تجمع پیدا می کند و شایع ترین علت آن تروما می باشد. مواردی نیز ناشی از سایر علل و یا به صورت خود به خود رخ می دهد. در گزارش حاضر دو مورد از هموتوراکس در رابطه با زایمان واژینال ارائه می شود. بیماران در پایان یک دوره ی بارداری طبیعی بوده و به منظور انجام عمل زایمان طبیعی به بیمارستان معرفی شده بودند. در هر دو مورد القای زایمان انجام و زایمان به صورت واژینال و در یک مورد به کمک واکیوم به انجام رسیده است. یکی از بیماران در زمان انتقال به اتاق عمل زایمان علائم افت فشار خون ناگهانی و سیانوز پیدا می کند. به دنبال زایمان خونریزی واژینال ادامه پیدا می کند و هر دو بیمار با ترانسفیوژن مکرر خون و پلاسمای تازه تحت مراقبت های لازم قرار می گیرند. یکی از دو مورد به دلیل اینرسی رحمی و عدم کنترل خونریزی رحمی هیستریکتومی می شود و مورد دیگر نیز به دلیل پارگی سرویکس تحت درمان قرار می گیرد. هر دو بیمار چند ساعت بعد از زایمان دچار دیسترس تنفسی می شوند. رادیوگرافی قفسه ی سینه ی تجمع مایع در فضای پلور را نشان می دهد. در یکی از بیماران ادم ریه نیز بروز می کند. توراسنتز تشخیصی وجود مایع خونی را ثابت می کند. اقدام به تخلیه ی مایع خونی با لوله گذاری در قفسه سینه می شود و بیماران به سرعت بعد از چند ساعت بهبودی تنفسی پیدا می نمایند و علیرغم وجود اختلالات انعقادی خونریزی ادامه پیدا نمی کند. به نظر می رسد اثرات هورمونی دوران بارداری روی عروق و افزایش کمپلیانس آن ها مقاومت آنان را در برابر نیروهای وارده تضعیف کرده و خطر خونریزی را از آن ها در فضای پلور که در زمان انجام مانورهای زایمانی بیشترین فشار منفی را تحمل می نمایند افزایش داده باشد. وجود اختلالات انعقادی مزید بر علت هستند. منطقی به نظر می رسد که برای جلوگیری از هموتوراکس، از انجام زایمان های تهاجمی و وارد کردن نیروی زیاد زایمانی خودداری شود و اختلالات انعقادی نیز در اسرع وقت اصلاح شود.
    کلیدواژگان: پرخونی عروق پلور، زایمان واژینال، هموتوراکس
|
  • Dr Farzaneh Hosseini Maryam Ghavam Shirazi, Dr Jamileh Norouzi Page 5
    Background And Aim
    Streptococcus mutans are the most important factors of dental cavity in the mortal because the mutans have the ability to synthesize the extracellular polymers and biofilm formation. Biofilm formation from clinical Streptococcus mutans strains from dental plaque in vitro and our purpose was to study the resistance to antimicrobial agents.
    Materials And Methods
    In this study, one strain was selected with prevalent ability in biofilm formation for testing antimicrobial agents from among the isolated Streptococcus mutans strains from dental plaque. Biofilms of Streptococcus mutans were constituted on polyacetiren micro plates. The efficacy scale of common antimicrobial agents such as Penicillin, Erythromycin, Tetracycline and Chlorhexidine was evaluated on the number of live biofilm cells in different occasions. MIC for planktonic cells of Streptococcus mutans was determined.
    Results
    It was observed that chlorhexidine 0.2 % with 0.09 mg/ml MIC has the most bactericidal effects within a five-minute treatment on biofilm and Tetracycline with 0.3mg/ml MIC has the lowest effect. The OD a ratio of the untreated biofilm to OD of the biofilm containing biocide in the same strain (ODr) shows that untreated biofilm forms thicker biofilms than that of treated biofilm with effective microbial agents. A constant reduction was observed in the number of living biofilm cells within treatment by Erythromycin and Penicillin.
    Conclusion
    This research demonstrated that to eradicatet the living biofilm cells, a density of over 5 MIC of antimicrobial agents is needed.
  • Dr Hamid Arazi, Mr Abbas Asadi, Mr Kako Hoseini, Mr Khaled Mohammad Zade Salamat, Mr Khaled Piri Kord Page 14
    Background And Aim
    Sleep is a physiologically important process that has profound effects on the physical and mental health of individuals. With attention to the effects of sleep on mental and physical performance in people, the purpose of this study was to determine the effects of a 30-hour sleep deprivation on reaction time, neuromuscular coordination and aerobic capacity in non-athlete male students.
    Materials And Methods
    The present study was a semi-experimental one which used a pretest-posttest design. 18 healthy n on-athlete male students from the University of Gilan (age: 21 ±2 y, height: 174.6±6.5 cm, weight: 71.50±5.50 kg, and body fat: 13±5%) were selected randomly. Seven days before study and after 8 hours of sleep, the subjects performed the reaction time test by reaction time evaluation system, neuromuscular coordination by throwing dart and aerobic capacity by 800-and-1500 meter run. The subjects performed above the items again after one week and after a 30-hour sleep deprivation (6 am to 12 pm the following day). The data were analyzed through dependent t-test using SPSS software Version. 15.
    Results
    There were significant differences between pre and post tests in left and right hand reaction times (p<0.05), throw dart scores (p<0.05) and 800 and 1500 meter run (p<0.05).
    Conclusion
    Our study indicated that a 30-hour sleep deprivation can cause sloth and a decrease in physical performance. Therefore, athletes and non-athletes should get enough night sleep to prevent the performance decline on activities that need accuracy, coordination and specific attention.
  • Ms Sareh Keshavarzi, Dr Najaf Zare Page 22
    Background And Aim
    Estimation of the odds ratio (OR) with logistic regression is a widely used approach to identify the risk factors of hypertension. Based on a cut-off point for blood pressure, this method decreases the efficiency and precision of the analysis. An alternative is to calculate OR with linear regression analysis, which is a more precise approach. The purpose of this study was to determine the prevalence of systolic and diastolic hypertension and the risk factors for hypertension by comparing the OR found with logistic and linear regression.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study in 2005, 3997 persons in Shiraz were selected by random multistage sampling. The relationship between blood pressure and explanatory variables of interest including sex, age and body mass index was investigated by calculating the OR with both logistic and linear regression without dichotomizing. The data produced with both methods were compared through SPSS V.13 and S-PLUS 2000.
    Results
    The age range of all patients included in our analysis was 18-99 years; the prevalence of systolic hypertension was 10.8% and that of diastolic hypertension was 7.4%. Both OR calculation procedures detected a significant association with an increased risk of systolic and diastolic hypertension for sex, age and body mass index. Linear regression was more precise and had smaller confidence intervals than logistic regression.
    Conclusion
    Linear regression can be used to calculate the OR to analyze risk factors for hypertension. This method may be more suitable than logistic regression because it does not involve a cut-off point to determine outcome or response variables.
  • Ms Negar Kooroshfard *, Dr, Mohammad Hosein Alizadeh, Dr Sedigheh Kahrizy Page 29
    Background And Aim
    Lower extremity joint position sense (JPS) plays a significant role in the prevention of acute and chronic injuries and degenerative joint disease. It seems that subjects with patellofemoral pain syndrome (PFPS) have some impairments in knee JPS. The aim of this study was to evaluate the patellar taping effect on knee JPS in futsalist women suffering from PFPS.
    Materials And Methods
    This study was conducted using a semi-experimental method and 30 female elite athletes (mean age=22 ± 2.37, year) participated in this research half of whom had PFPS. Electro goniometer instrument was used for the measurement of JPS. Absolute error of active angular reconstruction was calculated for 30 ◦ and 60 ◦. Finally, the data were analyzed with dependent paired t-test, based on the classification of participation into two groups, with and without PFPS and once based on having good (deviation from target angle ≥ 5 ◦, number=21) and poor (deviation from target angle < 5 ◦, number=9) JPS.
    Results
    The results showed that patellar taping cause JPS improvement in 30 ◦ for bo th groups with and without PFPS. However, according to the classification (participants in the two groups with poor and good JPS), the results showed that taping improved JPS in poor group (p=0.01), but taping in good group decreased JPS (0.04).
    Conclusion
    Patellar taping can relatively develop knee JPS in futsalist women regardless of having PFPS; also in cases with poor JPS, it may be helpful and could improve knee JPS.
  • Hosein Ajam Zibad, Mojtaba Kianmehr *, Abbas Ali Abbasnezhad, Arash Hamzei, Alireza Moslem, Jalil Moshari, Mohammad Hassan Minooeian Haghighi, Reza Ahmadi Page 40
    Background And Aim
    The increase of quality of education depends on the improvement of educational groups. Internal evaluation is effective on the development of education quality. So, this study was designed to investigate the internal evaluation of department of basic sciences in medicine in one of the universities of medical sciences in Iran in 2010.
    Materials And Methods
    This research was a descriptive cross-sectional study; the population included all faculty members of the department of basic sciences in medicine, the documents and resources. Sampling was based on purpose. A questionnaire was used to collect data which was also completed with interview, observation and document review. The obtained data were analyzed by descriptive statistical methods in the form of frequency distribution tables and indexes of central tendency and dispersion.
    Results
    Evaluation results indicated that all factors except theses, study opportunities and seminars are satisfactory. The total score of the mission, goals, and organization was the highest (3 out of 3) and the lowest score belonged to theses, study opportunities and seminars (1.66 out of 3).
    Conclusion
    The evaluation plays a fundamental role in quality improvement. Therefore, it is recommended that to preserve and promote the study factors which have favorable situation and plan a program to improve the factors that werent good. Also, it is recommended that internal evaluation be repeated in certain time periods. The university administrators should provide conditions and resources to improve the situation.
  • Dr Vahid Nejati, Mr Gheysar Maleki, Dr Javad Salehi Page 49
    Background And Aim
    Verbalization of thought indicates a verbalizing process and strategies of thinking. The purpose of the present study is to identify the effect of verbalization of thinking on problem solving performance.
    Material And Methods
    In this experimental study, fifty students of Zanjan University (18 females and 32 males with a mean age of 22.48 years old) were selected with random sampling. Then, they were assigned to two groups of aloud and mute thinking randomly. Missionaries and Cannibals Problem was used for evaluation and independent t-test was used for data analysis.
    Results
    The findings showed that thinking aloud caused reducing the time of problem solving, and the number of legal and illegal moves (p< 0.05).
    Conclusion
    Oral presentation of problem solving strategies can decrease errors and increase velocity of problem solving.
  • Dr Hassan Tozandehjani, Dr Jahanshir Tavakolizadeh Zahra Lagzian Page 56
    Background And Aim

    Parenting style as one of the basic functions of parents has an important role at the later stages of life. This research has been accomplished to determine the effect of parenting styles on self- efficacy and mental health of students.

    Materials And Methods

    This descriptive-analytical research has been done on 210 students (105 males and 105 females) among 3757 humanity students of Payam-e-Noor and Azad Universities in Neyshabour who were selected by multilayer cluster sampling method. The subjects were tested by child rearing self-efficacy and GHQ-28 questionnaires. The data were analyzed applying one-way ANOVA, two-factor (F), and Tukey test.

    Results

    The results indicated that parenting styles had a significant influence on self-efficacy of students (p= 0.0064). There was a significant effect on increasing self-efficacy in authoritative style compared with permissive style (p=0.0001) and the authoritarian style (p=0.01). Also, parenting styles had a significant effect on mental health condition (p=0.027). Parenting styles had different significant effects on mental health of students. Authoritative style had an effect more than that of the authoritarian style (p=0.0078) and permissive style more than authoritarian style (p=0.018).

    Conclusion

    Regarding the effect of parenting styles on self-efficacy and mental health which is of great importance in students, teaching programs about parenting styles is recommended for parents at different levels.

  • Dr Abbas Heydari Elaheh Sadat Ziaee, Mr Saeed Ebrahimzade Page 65
    Background And Aim

    Rehospitalization of patients with cardiovascular diseases is relatively high and is considered as a major health problem in spite of treatment advances in this field. Although this topic is studied in some cardiac diseases in other countries, it has not been considered enough in Iran. So, this study aimed to investigate the frequency of rehospitalization and its contributing factors in patient with cardiovascular diseases.

    Materials And Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 600 patients were chosen through a convenient sampling. The instruments were demographic and diseases data, stress event and adherence to medical regimen whose validity and reliability were verified. First, admission and readmission cardiac patients of the underlying factors were compared, as well as a direct factor leading to the readmission among patients. The data were analyzed using Fisher exact test, Chi-square and Mann-Whitney.

    Results

    The frequency of cardiovascular diseases rehospitalization was 57% and CHF and valvular diseases had highest frequency (p=0.000). Stressful events and non-adherence to diet, drug, and exercise were the major related factors to rehospitalization. The demography and diseases contributing factors were also gender (p=0.043), age (p=0.015), education level (p=0.004), job (p=0.024), residency place (p=0.014), and comorbidity (p=0.010).

    Conclusion

    According to the findings, some demographic data and disease characteristics are associated with rehospitalization. Also, stress events as a first and then not adherent to medical regimen have led to cardiac patient rehospitalization. Regarding the high percent of patients who have been hospitalized due to stress events, it seems that stress management strategies should be noticed in cardiac patients.

  • Dr S.Gholamreza Mortazavi Moghaddam, Dr Zahra Khazaee Page 72
    A hemothorax is a condition that results from blood accumulation in the pleural cavity. By far, the most common cause of hemothorax is trauma. However, a number of nontraumatic causes or spontaneous hemothorax may occur. Here are two cases of hemothorax during the immediate postpartum vaginal delivery period. Both cases were in term and admitted to hospital because of vaginal delivery. One case was complicated with sudden hypotension and cyanosis during transferring to delivery room. Delivery induction was preceded for both cases and vaginal delivery followed with continuity of vaginal bleeding, because of uterine inertia in one and cervical rupture in the other. Both cases were managed with massive transfusion of packed cell and FFP. Respiratory distress was progressed in both cases and CXRs were demonstrated pleural effusion. Diagnostic thorasynthesis was compatible with hemothorax in both cases. Chest tube was inserted for evacuation of blood and bloody effusion was taken out, and both patients fell in good condition after 6 hours. Despite the continuity of coagulopathy, the blood drainage was stopped and chest tube pulled out after 48 hours. The possible thesis is the rupture of engorged pleural vessels during forced vaginal delivery in well muscular young women’s. In addition, induced coagulopathy or other abnormalities of pleura result in exacerbating the blood accumulation. It is logical to have in mind the less aggressive vaginal delivery and prevent coagulopathy to prevent the condition.